Adress

6. Lunda By

Välkommen till Lunda By

Ett stenkast från Långsjön ligger Lunda By i Sörmland. På denna natursköna ö välkomnas de boende av frodig natur och med vackra klippor. Här finns det gott om sköna promenadstråk . Miljön är fridfull, avsaknaden av trafik ger utrymme för att kunna njuta av fågelsång. I Lunda By erbjuder vi 6-LSS anpassade lägenheter, fördelade på flertalet hus. Boendena anpassas i största mån efter individens egna önskemål. Flertalet av medarbetarna bor även på plats och erbjuder trygghet och stöd.

En plats för kreativitet och rekreation

Stora ytor ger plats för lägereldar, studsmattor och aktiviteter på gårdsplanen. Det konstnärliga uttrycket betyder mycket för verksamheten. De boende ges stora möjligheter att utveckla sin kreativitet med hjälp av målning, dans och musik. I en gemensam sal sjunger, dansar och spelar vi tillsammans. Vår trädgård erbjuder både rekreation och aktiviteter. Tillsammans med våra boende sköter vi om våra träd och växter, vi odlar grönsaker i våra odlingar och i vårt växthus samt engagerar oss även i biodling. I största möjliga utsträckning använder vi egenodlade ingredienser i vår matlagning och strävar alltid efter en hälsosam och ekologisk/biodynamisk matkultur.

Utveckling efter den enskilda individen

Vår verksamhet, våra metoder och våra insatser utvecklas utifrån den enskilde individens behov. Den boendes eget inflytande och medbestämmande över vilka insatser som ska tillhandahållas är mycket viktigt för oss. Vår strävan är alltid att den boende ska leva i en tillvaro som harmonierar med den enskildes personlighet och ger förutsättningar för ett glädjefyllt och självständigt liv.

svep
   

Kontakta gärna mig på Lunda By

Jón Haraldsson

Föreståndare
070-220 53 43
jonharaldsson@me.com

Kontakta oss